Kanssas Oy

Tarjoamme yksityisiä sosiaalialan palveluita Kuopiossa sekä Pohjois-Savon alueella. 

Hei, tarvitsisitko apua arkeen?

Perhetyön tarkoitus on kotikäyntien avulla tukea perhettä haasteiden yli ja antaa keinoja lasten kanssa toimimiseen. Saat tukea vanhemmuuden haasteisiin ja konkreettisia keinoja arjessa toimimiseen.

Kanssas Oy arvostaa ja käyttää työssä ratkaisukeskeistä työotetta. Käytössä on paljon voimaannuttavia menetelmiä joilla muutostyö kotona mahdollistuu. Pääpaino työssä on yksilöllinen asiakkaan aito kohtaaminen, jossa koko perheen dynamiikka otetaan huomioon.

Sivuiltamme löydät lisää tietoa tarjoamistamme palveluista ja yrityksestä. 

Yhteistyöterveisin, Hannele Hukkanen

Yrityksestämme

Kanssas Oy on yhden naisen Kuopiossa, vuonna 2019 perustama, yksityisiä sosiaalialan palveluita tarjoava yritys. Toimimme Kuopiossa sekä Pohjois-Savon alueella. Palveluinamme ovat pääosin lapsi- ja perhepalvelut, lapsiperheiden kotipalvelu, lastensuojelun avohuolto ja palveluntarpeen arviointi.

Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee yrittäjän lisäksi, Nina Lisitsin, sosionomi AMK, Jere Räsänen, sosionomi AMK, Susanna Venäläinen, lähihoitaja ja Piia Nousiainen, lähihoitaja.

Jos haluat lisätietoa yrityksestä, alla on julkisesti nähtävillä omavalvonta suunnitelma.

Palvelumme

Kanssas Oy on yksityinen lapsiperheiden palveluiden tuottaja jolta palvelun ostaa kunta tai kuntayhtymä.  Palvelut ovat perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu. Yksityisille henkilöille on mahdollista tehdä muutaman kerran perhetyön kotikäynti, jossa perheelle tarjotaan erilaisia ratkaisumalleja heidän tilanteeseensa. Lapsiperheiden kotipalvelua on mahdollista saada silloin kun sinulla on palveluseteli.  Voit myös ostaa meiltä kotipalvelua yksityisenä henkilönä jolloin saat omavastuun jälkeen kotitalousvähennyksen.

Mitä perhetyö on?

Perhetyö on kotiin tehtävää muutostyötä. Sosiaalityöntekijä ja vanhemmat arvioivat yhdessä perheen palvelun tarpeen. Perhe voi tarvita perhetyötä jos ennaltaehkäisevä perhetyö tai lapsiperheiden kotipalvelun tuki ei ole riittävää. Ennaltaehkäisevästä perhetyöstä saat lisätietoa Kuopion kaupungin sivuilta. Perhetyö on aina maksutonta perheelle. 

Perhetyön tavoitteet määritellään aloitusneuvottelussa, jossa vanhemmat sitoutuvat työskentelyyn ja haluavat muutosta kotiin. Syitä ja tavoitteita on yhtä monta kuin perhettäkin mutta meillä on aina sama päämäärä; tehdä perheen arjesta parempaa lapsia kuunnellen. Tässä joitakin esimerkkejä: Äkillinen elämänmuutos, uupumus kotona, lapsen käytöshäiriöt ja strukturoimaton arki. 

Näistä elämäntilanteista saadaan perheelle tavoitteet. Ne voivat olla kotiin sääntöjen tekeminen, arjen rauhoittaminen, iltatoimien selkeyttäminen, vanhempien kanssa tehtävien jako, viikkosuunnitelman teko, ajanhallinnan tarkastelu, asiointiapu, voimavarojen löytäminen, perheen yhteisen tekemisen ja harrasteiden löytyminen, talousasioiden selkeytyminen, muihin palveluihin ja verkostojen piiriin ohjaaminen, tunteiden sanoittaminen ja läpikäyminen. Perheohjaajan tärkein tehtävä on kannustaa perhettä pysyvään muutokseen.

Perheohjaajina meillä työskentelee Hannele, Nina ja Jere

Mitä lapsiperheiden kotipalvelu on?

Lapsiperheiden kotipalvelu on väliaikaista apua kotiin kun avun tarve yllättää. Kotipalvelu on ohjausta, neuvontaa, arjen askareissa auttamista, lasten hoidossa auttamista, pyykinpesua, siistimistä ja yhdessä tekemistä. Kun tarvitset lyhytaikaista apua kotiin ota ensisijaisesti yhteys Kuopion kaupungin lapsiperhepalveluihin ja kerro avun tarpeestasi.

Kuopion kaupungilla on käytössä myös palveluseteli oman toiminnan tukena. 

Jos saat palvelusetelin käyttöösi 

 1. Käy katsomassa ohjeet kaupungin sivuilta: Palveluseteli sosiaalipalveluissa.
 2. Tämän jälkeen mene vaana.fi sivustolle ja valitse sinulle sopiva palveluntuottaja.

Lapsiperheiden kotipalvelu on aina maksullista palvelua mutta voit hakea maksuvapautusta silloin kun tulosi ovat pienet. Lapsiperheiden kotipalvelua voi ostaa myös yksityinen henkilö ja saat siihen kotitalousvähennyksen verotukseen. Tuntihinta on 35 euroa tunnilta. 

Lapsiperheiden kotipalvelussa meillä työskentelee Susanna ja Piia. 

Palvelumme

Lapsi ja perhepalvelut, lapsiperheiden kotipalvelu. Lastensuojelun avohuolto ja palveluntarpeen arviointi. Tarjoamme lyhyitä työskentelyjaksoja arvioivalla työotteella.

Yritys

Kuopiolainen yksityisiä sosiaalialan palveluita tuottava yhden naisen aloittama yritys. Sivuiltamme löydät mahdolliset avoimet rekryt sekä lisätietoa meistä.

Palaute

Toivomme, että kerrot meille kokemuksistasi työskentelyn jälkeen. Otamme mielellämme vastaan myös kehittämisehdotuksia. Tiedot ovat luottamuksellisia. Palautelomake on sivun alalaidassa.

Yhteystiedot

Otathan yhteyttä mikäli haluat lisää tietoa yrityksestämme sekä tarjoamistamme palveluista. Yhteystietomme löydät sivuston alaosasta.

Tiedote

Korona tilanteesta suosittelemme seuraamaan THL:n sivuja ja yleisiä suosituksia. Tällä hetkellä käytämme kotikäynneillä maskia pyynnöstäsi!

Nyt koulut, työt, harrasteet ja tapahtumat ovat lapsilta ja aikuisilta alkaneet taas, ja arki voi tuntua raskaalle. Suosittelemme aikatauluttamaan päivään selkeästi ruokailut, ulkoilut ja koulutehtävien teon. Iltaisin olisi hyvä rauhoittua ennen iltapalle menoa.

Laittakaa koko poppoo ruudut pois ja nauttikaa yhdessä vaikkapa perheen yhteisestä hassuttelu hetkestä (näytelkää eläimiä, kuka arvaa mikä eläin), pelatkaa korttia, lautapeliä, tehkää seikkailurata tai lukekaa yhdessä. Antoisia hetkiä perheille!

Kannattaa tutustua myös perhekahviloihin; saaristokaupungin perhekahvila on auki perjantaisin. Jynkässä on monitoimitalo ja erilaisia kerhoja. Keskustan, perheentalon aukiolot kannattaa katsoa myös ja nuorille kansalaisopiston kurssit ja tyttöjen talo on tutustumisen arvoinen! Talvella on Kuopion kaupungin hyperhiihtolomat jolloin tapahtumia on ympäri kaupunkia, myös pakkaspäivät tammikuussa on mukava tapahtuma!

Tässä olemme me

Valmiina kulkemaan arjessa kanssasi. Tällä hetkellä meillä on töissä seitsemän sosiaalialan ammattilaista.

Hannele Hukkanen

Yrittäjä | Sosionomi

040 159 6062
hannele.hukkanen@kanssas.fi

Hei! Olen 35-vuotias kuopiolainen yrittäjä. Sosionomin paperit sain taskuuni 2013 ja siitä lähti työhistoriani lastensuojelun kentällä. Ennen sitä työskentelin ravintolamaailmassa siellä ja täällä samalla opiskellen.

Perhetyöstä kokemusta on kuusi vuotta, josta Kuopiossa viisi vuotta. Terveiset ja kiitokset kaikille entisille työtovereille ja asiakkaille jotka ovat kannustaneet ja auttaneet minut tähän pisteeseen!

Nina Lisitsin

Palaan taas töihin 1.6. 2023! Hei! Olen Nina ja koulutukseltani sosionomi AMK. Työkokemusta on minulle kertynyt mm. lastensuojelusta, maahanmuutto- ja seurakuntatyöstä. Vapaa-ajalla liikun luonnossa retkeillen ja toisinaan piipahdan teatterissa ja konserteissa. Tapaamisiin!

< nina.lisitsin@kanssas.fi

Susanna Venäläinen

Hei! olen 52 vuotias lähihoitaja.
Hoiva-alan työkokemusta minulla on monipuolisesti noin 20 vuotta. Luonteeltani olen toimelias ja pirtsakka. Harrastuksina lukeminen ja luova näpertely. Nähdään pian!

040 159 6065
susanna.venalainen@kanssas.fi

Jere Räsänen

Hei! Olen 30-vuotias Kuopiolainen Sosionomi AMK. Odotan innolla tulevaa ja työskentelyä perhetyön parissa. Vapaa-aikaani vietän mielelläni liikunnallisten ja toiminnallisten harrastusten parissa. Tavataan pian!

040 159 6064
jere.rasanen@kanssas.fi

Tuija Pakarinen

Hei! Olen 32-vuotias sosionomi (AMK) 040 159 6069
tuija.pakarinen@kanssas.fi

Henna Lievonen

Hei! Olen 32-vuotias sosionomi (AMK) Aiempi kokemukseni lasten- ja perheiden parissa työskentelystä on varahaiskasvatuksesta. Olen luonteeltani iloinen ja positiivinen. Vapaa.ajallani vietän aikaa perheeni kanssa luonnossa liikkuen, myös eläimet ovat lähellä sydäntäni. Nähdään pian!

040 759 3393
henna.lievonen@kanssas.fi

Tarja Pohtola

Hei!

040 7596073
tarja.pohtola@kanssas.fi

Viimeisimmät kuulumiset

Vuosi 2022 on lähtenyt käyntiin hyvin, esimerkiksi henkilöstö on lisääntynyt kesän aikana ja syksyllä pieniä ammatillisia lisäkoulutuksia tulossa. 

Viimeisimpään rekryyn tuli mukavasti hakemuksia hurjasti kiitos kaikille hakijoille! Avoimia hakemuksia ja opiskelijapaikka kyselyitä voit laittaa suoraan Hannelelle sähköpostitse. Kehoittaisin harjoittelijoita ottamaan yhteyttä vasta toisen vuoden lopulla tai kolmantena vuonna. Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai sosionomi (AMK) ovat ammatillisesti päteviä tekemään perhetyötä. Yksilöityyn perhetyöhön pätevyydeksi käy lähihoitaja.

Nettisivut päivittyvät välillä jopa hitaanlaisesti mutta teemme parhaamme! Lisäämme aika-ajoin vinkkejä ajankohtaisista asioista esimerkiksi lapsiperheiden tapahtumista ja yhteistyö kumppaneista.

Jos haluat lisätietoa yrityksestä, alla on julkisesti nähtävillä omavalvonta suunnitelma.

Ajankohtaista
17.8.2022 Sivut päivitetty

Omavalvonta päivitetty 08/2022
Opiskelijoita on tulossa 2022 keväällä ja syksyllä, seuraavat harjoittelut vuonna 2023.
Kotipalveluun on tilaa 1.9.2022 lähtien.

Yhteydenotto

  Hannele Hukkanen

  Toimitusjohtaja
  040 159 6062
  hannele.hukkanen@kanssas.fi

  Susanna Venäläinen

  040 159 6065
  susanna.venalainen@kanssas.fi

  Nina Lisitsin

  Poissa 1.6 saakka.
  nina.lisitsin@kanssas.fi

  Jere Räsänen

  040 159 6064
  jere.rasanen@kanssas.fi

  Tuija Pakarinen

  040 159 6069
  tuija.pakarinen@kanssas.fi

  Tarja Pohtola

  040 7596073
  tarja.pohtola@kanssas.fi

  Henna Lievonen

  040 759 3393
  henna.lievonen@kanssas.fi